recent werk

 

Op 28 mei 2021 is het jubileumboekje over de 100-jarige Westerbegraafplaats in Enschede gepresenteerd tijdens een intieme, feestelijke en zonnige presentatie op de begraafplaats.

Ik heb het met veel plezier geschreven. De foto's zijn van Annabel Jeuring.

Uitgever: Stichting Eindelijk.

Eind 2020 verscheen Het begraafplaatsgevoel,

een bundeling interviews met bekende(re) Nederlanders

over hun begraafplaatsgevoel die eerder zijn verschenen

in vakblad De Begraafplaats.

 

Auteur: Anna Kroon.

 

Eindredactie en uitgave (door Stichting Eindelijk)

was in mijn handen.

In het oktober 2020 nummer van Geschiedenis Magazine staan meerdere artikelen over 'Napoleons nalatenschap', waaronder het artikel 'Napoleons sporen' (auteurs: Roy de Beunje en Anja Krabben).

Deze maand verschijnt het boek Napoleons nalatenschap onder redactie van Lotte Jensen bij De Bezige Bij. In dit boek het hoofdstuk 'Napoleon was hier. De fysieke sporen van de keizer na zijn bezoek aan Nederland in 1811' (auteurs: Roy de Beunje en Anja Krabben).Restyle van vakblad De Begraafplaats

Met daarin een artikel over humusatie, een nieuwe, wérkelijk groene vorm van lijkbezorging.Artikel 'Voor altijd samen' in magazine De Laatste Aai dat verscheen bij de gelijknamige tentoonstelling in Uitvaartmuseum Tot Zover in Amsterdam. De Laatste Aai brengt een eerbetoon aan dode dieren en biedt inzicht in de rouwcultuur, rituelen en narratieven rondom het dode dier. Tot hoever reikt ons verdriet? De Laatste Aai is te zien tot 19 januari 2020. Het magazine is aldaar verkrijgbaar voor 5 euro.


Verschenen eind mei 2017,  boekje 68 pagina's: